fbpx
preloder


Uredovno radno vrijeme radnim danom od 08 do 16h

Image

Nudimo razne usluge

Tu smo zbog vas

Oaza - dom hotel s 5 zvjezdica:

-društveni život i zabava
-briga o zdravlju i rehabilitacija
-komforan smještaj i bezbrižno stanovanje
-prehrana iz vlastite, domaće kuhinje
-pomoć u dnevnim aktivnostima i njega

Skrb i njega glavna je briga naših stručnjaka

Za sva pitanja slobodno nam se obratite

+ 385 1 5580 400

Vrhunski smještaj uz najbolju skrb

Širok raspon naših usluga uključuje

Stanovanje i prehrana

Usluge stanovanja u Oaza domu za starije i nemoćne pružaju se kao stalno stanovanje i kao dnevni i poludnevni boravak, kao jedan od oblika vaninstitucionalne brige o starijim osobama. Stanovanje je organizirano u sigurnom okruženju, u građevini koja kombinira autohtonu turopoljsku arhitekturu s modernim, funkcionalno uređenim interijerom, okruženoj zelenilom, šetnicama, vrtovima za uzgajanje hrane i šumom. Ova usluga uključuje čišćenje, pranje, glačanje te prehranu koja je, u pogledu kakvoće i količine, prilagođena potrebama svakog korisnika.

Briga o zdravlju i njega

Ove su usluge namijenjene svim korisnicima, a posebno korisnicima u odjelu za pojačanu skrb. Tu je, u svrhu brige o fizičkom i psihičkom stanju štićenika, 24 satne medicinske skrbi i procjene njihove funkcionalne sposobnosti, svim štićenicima na raspolaganju medicinsko i drugo stručno osoblje (medicinske sestre, terapeuti, njegovateljice, liječnik opće prakse svakodnevno, a konzilijarno neurolog, neuropsihijatar i drugi specijalisti po potrebi). Svi se oni kontinuirano brinu o zdravstvenom stanju korisnika, prate ih za vrijeme pretraga i bolničkog liječenja, te poduzimaju sve potrebne mjere za održavanje njihova zdravlja uključujući fizikalnu terapiju, rehabilitaciju i medicinsku gimnastiku. Ova usluga uključuje sve postupke gerijatrijske zdravstvene njege te prijevoz sa vlastitim sanitetski vozilom od naše ustanove do bolnice i natrag, uz medicinsku pratnju.

Radne terapije

Usluge radne terapije usmjerene su na razvijanje, obnavljanje i održavanje motoričkih i kognitivno perceptivnih vještina, a uključuju radno terapijsku procjenu i analizu izvođenja aktivnosti dnevnog života i radno terapijsku intervenciju. U tu svrhu organiziraju se likovne, literarne, filmske, glazbene, plesne i dramske radionice te razne zabavne i društvene igre. Provode se i vježbe pamćenja kroz rješavanje križaljki i zagonetki, te šetnje i vježbanje uz fizioterapeute.

Multisenzorna soba

Soba koja korisnicima od Alzheimerove bolesti i drugih demencija omogućuje pravilno poticanje osjeta i stjecanje novih iskustava putem mirisa, opipa, zvuka i boja. Svjetlosni efekti, optička vlakna, boje, mirisi, vizualni valovi te predmeti različitih tekstura imaju terapeutski učinak poticanja svih osjetila. Ugodna, opuštajuća atmosfera stvara osjećaj mira i spokoja čime se postiže ugodnije i kvalitetnije življenje s krajnjim ciljem poboljšanja kvalitete života oboljelih osoba.

Slobodno vrijeme

U suradnji s lokalnom sredinom, a u cilju korištenja prednosti koje pruža mikro lokacija s poznatim izletištem pogodnim za obiteljska druženja u parku prirode, sa šetnicama i vidikovcima, organiziraju se različiti programi u cilju poboljšanja kvalitete života. Organizira se i prijevoz do Zagreba ili Velike Gorice u svrhu odlaska u kazališta, galerije, muzeje i sve ostale ustanove koje korisnici žele posjetiti i na taj način kvalitetno ispuniti svoje vrijeme. Na raspolaganju korisnicima našeg doma za starije i nemoćne stoji i animator koji zajedno s njima osmišljava razna događanja kao što su proslave rođendana, kuhanje vlastite hrane. Dom za svoje korisnike organizira putovanja i izlete u zemlji i inozemstvu.

Post-COVID Oporavak

Nakon pregleda svih vaših simptoma i svih rezultata testova naš tim stručnjaka će izraditi plan oporavka prilagođen vama. Ne postoji jedinstveni tretman za liječenje post-COVID-19 jer na svaku osobu utječe drugačije. Naš tim za rehabilitaciju i oporavak nakon COVID-a okuplja stručnjake koji su predani pružanju podrške pacijentima sa simptomima nakon COVID-19 u njihovom oporavku. Također sudjelujemo i vodimo stalna istraživanja COVID-19 kako bismo bolje razumjeli dugoročne učinke COVID-19 i poboljšali skrb i kvalitetu života nakon COVID-19.

Dom na Ključić brdu

Ako želite vrhunsku 24-satnu uslugu uz mir u prirodi Dom Oaza je izbor za Vas!

+ 385 1 5580 400 ili

Kontaktirajte nas